Lookaround
/


Nostalgie in woord en beeld

 

 

CONTACT

Deze site is geboren uit liefhebberij, passie, betrokkenheid en nieuwsgierigheid.
Dit alles gezien in het licht dat natuur en cultuur als twee afzonderlijke grootheden in heden en verleden met elkaar zijn verbonden en mede bepalend zijn voor de toekomst.

Het streven is de instandhouding, uitbreiding en aanpassing met verhalen en foto’s te bewerkstelligen. Bij voorkeur oude foto’s/ansichten (op uitleenbasis) om de situatie van voorheen te vergelijken met de huidige. Ik kom graag met u daarover in contact.
Het is niet de bedoeling dat deze site als een nieuwsrubriek wordt gebruikt.

Ik hoop dat u van de informatie geniet en, als ik zo vrij mag zijn, ook anderen attendeert op www.ermelookaround.nl. Het is gemaakt speciaal voor de toeristen en inwoners van deze prachtige streek, met alle natuurschoon. Bent u als hotel, restaurant, camping of winkel geïnteresseerd om met naam en toenaam te worden genoemd op www.ermelookaround.nl. Ik nodig u graag uit, geheel vrijblijvend, om contact met mij op te nemen. Wellicht kunnen we iets voor elkaar betekenen, door vermelding van uw en mijn site. Adviezen en aanbevelingen zijn meer dan welkom. www.ermelookaround.nl voor elk wat wils op de Veluwe. Met elkaar, voor elkaar.

Bereikbaarheid per email: webmaster@ermelookaround.nl

 

Gastenboek

Aart Bentsink
06-07-19 19:51:14
Als 25 jaar woonachtig in Hardenberg, maar nog iedere keer genietend van het mooie Ermelo. Tijdens wandelingen en op deze website
Ed Hoogland
24-04-19 20:15:47
Beste Jan, mijn complimenten voor deze super mooie site. Zeer informatief en bijzonder onderhoudend geschreven. Nu wij al weer 22 jaar uit Nederland en van de Veluwe in het bijzonder weg zijn is dit een zeer waardevol document om de goede en fijne herinneringen te kunnen koesteren. Hier in de Cascogne is het ook wonderschoon maar de Veluwe blijft in gedachten. Dank daarvoor.
Hartelijke groeten, Ed Hoogland.
Piet P. Huibers
17-12-18 19:43:44
Hoi Jan,
Ik heb (eindelijk!) eens de tijd genomen om je website te bekijken. Prachtig!!
Wat een mooie en informatieve website over "ons" mooie stukje Veluwe.
Daar zit vast heel veel werk in maar ook veel plezier lijkt me.
Veluwe Hotel Stakenberg
18-09-17 13:33:56
Super leuke site met mooie anekdotes en foto's uit de oude doos over o.a. Elspeet. Dank je wel Jan!
Peter Van de Pavert
07-07-17 12:00:33
Heel mooie site Jan..
Michèl Kraandijk
01-07-17 11:30:53
Hallo,

Wat een mooi overzicht. De foto's laten oude tijden herleven, al zijn meerdere net iets ouder dan dat ik ze kan herinneren. Mn de foto's van de kazernes doet met denken aan de diensttijd in Harderwijk en Ermelo.
Succes met de verdere ontwikkeling en aanvullingen op deze site.
Groet, Michèl
Wilco Jansen
29-06-17 19:58:38
Wat een mooie site. Als oud Ermeloër ga ik hier tijd voor nemen. Ik woonde in Ermelo van 1955 tot 1974 en heb tot 1081 in Ermelo gewerkt.
Theo Kraandijk
08-04-17 13:12:19
Leuk hoor die nieuwe foto's over Nunspeet!
Gelukkig is er toch nog behoorlijk wat bewaard gebleven!
Monique Ebbers
03-03-17 16:06:34
Mijn complimenten voor deze mooie site.
De diverse fietsroutes, met achtergrondinformatie over de bezienswaardigheden, absoluut de moeite waard om te lezen, je verder in te verdiepen en te gaan doen. Mooi toch, om letterlijk en figuurlijk te weten waar je fietst?
En ook de foto's. Toen en nu.
Ik hoop dat velen de weg naar deze site weten te vinden en wens u nog alle schrijfplezier.
Geertje Geertje Besselink-Boermann
28-02-17 03:10:24
Als museumgids Bronbeek ben ik altijd nieuwsgierig naar de koloniale tijd en dan met name de Nederlandse en Indische militairen uit die tijd. Door een klein berichtje in een krant uit 1919 kwam ik op uw site. Er werd in dat krantenberichtje uit 1919 gesproken over een 2e Bronbeek die afgebrand was. Het bleek om het Grijze Huis te Putten te gaan .. . Vraag blijft waarom heet dit huis het "Het Grijze Huis" heet
Theo Kraandijk
21-02-17 14:08:19
Heb, jammer genoeg, niet naar je kunnen luisteren op radio Harderwijk!
Een geweldig project, met een prachtige resultaat!
tineke hazeu
11-02-17 12:53:02
Leuk om je op de Radio van Harderwijk te horen.Ik bewonder je prachtige website en hoop dat veel mensen er naar zullen kijken.
groeten van tineke
Adriana Garritsen
08-02-17 16:32:31
Je hebt zoveel uren hier met plezier aan gewerkt om veel mensen te kunnen laten genieten van alle mooie verhalen en foto's.
Compliment.
Inez van den Broek
02-02-17 21:35:41
Beste, Op de pagina van Garderen staat dat, als je de Bakkerstraat in gaat het kerkje van Staverden ziet. Foutje dus. Verder een mooi opgezette site!

Hartelijke groet, Inez van den Broek
Ruurd Wuestman
26-01-17 21:38:49
Leuke site!
Tonen: 5  10   20


Wat leuk om op uw site een stukje van mijn opa Hendrik Zoet te lezen. Ik heb dit toen ook nog aan mijn moeder laten zien, zijn dochter Alida Zoet. Zij vertelde mij dat zij wist dat haar vader dit in de kerk verstopt had en dat het kop en schoteltje van haar was. Ik zou heel graag het boek Tijdscapsule in de Oude Kerk of een kopie daarvan willen hebben. Is dat toevallig nog ergens te verkrijgen? Lydia van der Wal 03052017

Beste meneer Garritsen, U schrijfkunst viel mij gelijk op. Ik heb de website bekeken en wat is dat mooi gedaan. Goede reclame voor de Veluwe! Ik heb de link gedeeld op de facebook pagina van den Molinshoeve. Wie weet krijgt u via die weg nog reacties. Zo zie je maar, dat je dan ontdekt dat u het talent heeft om te schrijven...Met vriendelijke groet, Jolanda van de Vijver, CAMPING DEN MOLINSHOEVE 

Hoewel niet afkomstig uit de Veluwe heb ik met plezier rondgekeken op uw website. Ik vind het een prachtige manier om met behulp van een collectie oude ansichten een hele streek te ontsluiten. Ik kan me voorstellen dat het voor bewoners een feest moet zijn om alles te bekijken en te lezen. Ik heb ook een vraag.

Voor het televisieprogramma Andere Tijden stel ik het boekje Andere Tijden in het dorp samen, met artikelen over uitzendingen die vaak gingen over de regio en het platteland en alle veranderingen die daar hebben plaatsgevonden in de afgelopen decennia.

De presentator, Hans Goedkoop, schrijft een voorwoord, en daarin gaat hij terug naar zijn jeugd in Ermelo, en hoe ook daar de veranderingen onontkoombaar waren. Nou leek het me zo aardig om dat te illustreren met foto’s van Ermelo toen en nu. Dat hebben jullie natuurlijk uitgebreid in beeld gebracht. Zou ik daarvoor enkele van die beelden mogen gebruiken? Uiteraard met vermelding van de website?Ik hoor het graag. Alvast dank en vriendelijke groeten,Marchien den Hertog 

Dag Jan, Heb naar de site gekeken.Ga zeker weer es kijken,dan langer.Zag er mooi uit.Groeten Gert Staal.(25 JULI 2017) 

Erg leuk om je, als geboren en getogen Ermeloër,  in deze nostalgie te laten wegzakken, wat ik dan ook met plezier heb gedaan.Over het Bosbad heb ik nog niets kunnen vinden. Ik zou je daar wel verhalen over kunnen vertellen. Over Tonsel kan ik je ook nog wel de nodigen aanvulling geven. Ook heb ik nog wel wat mooie foto’s voor je. Graag maak ik een keer een afspraak met je. Hartelijke groet, Roel Norg (02082017)  

Met veel interesse heb ik uw website bekeken. Ik heb er erg van genoten. Wat een werk moet het zijn geweest om dit allemaal uit te zoeken. U schrijft op uw website dat u een studie heeft verricht naar voormalig Dennenkamp te Ermelo (nu wel bekend als de ‘Dichtersbuurt’). Mijn man en ik wonen sinds vorig jaar aan de Vondellaan 28. Wij proberen de woning in oude glorie te renoveren. Wij zijn dan ook erg geïnteresseerd in de geschiedenis van de buurt, de woningen en de bewoners. Is het op een of andere manier mogelijk om inzage te krijgen in uw studiemateriaal? Met vriendelijke groet en veel dank voor het mooie materiaal op de website, Janine van der Graaf-Saraber (2018)

Mijn complimenten voor het informatieve karakter, dat zeker veel mensen uit de omgeving zal aanspreken en ook een mooi beeld geeft van het verleden. Dit zal zeker ook een deel van de achterban (donateurs en geïnteresseerden) van GLK aanspreken. Daarom heb ik op www.glk.nl/staverden heb ik onder het kopje geschiedenis een verwijzing gemaakt naar http://www.ermelookaround.nl/Ermelo/Staverden/.
De eindredacteur van magazine Mooi Gelderland zal ik attenderen op uw website. Wellicht kan hij er bij gelegenheid melding van maken. Claudine Bos Bonzet (2018)

In mijn zoektocht naar wat achtergrond en historie over woning en wijk ‘De Dennenkamp’ kwam ik terecht op jullie website. Ontzettend lezenswaardige informatie, erg leuk! Jaap Swijnenberg (23042018)

Op de Harderwijkse website hebben we verhalen van de geschiedenis van Harderwijk staan. Dit willen wij ook graag op Ermelosezaken.nl. Ik vraag me af of ik daarvoor uw website mag gebruiken. Mijn bedoeling is om enkele verhalen van uw website te plaatsen op het platform Ermelose Zaken. Met een inleidende tekst dat het verhaal van uw website af komt, met daarin ook een directe link naar uw website waar onze bezoekers meer verhalen kunnen lezen. Met vriendelijke groet, Irene Hop, Ermelose Zaken. (24072018)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 
 

 

 
00:18 (10 uur geleden)
Beantwoorden